Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 65


COMUNICAT


Referitor la informatiile vehiculate de unele mijloace de informare in masa cu privire la prezenta si activitatea trupelor americane in judetul Constanta, Biroul de Presa al M.Ap.N. este imputernicit sa aduca la cunostinta publicului urmatoarele:

Relatarile unor mijloace de informare in masa cu privire la acest subiect, multe bazate pe informatii provenite din surse neoficiale sau neautorizate, exagereaza, in buna masura, o stare de fapt ce ar putea genera, in randul populatiei, ingrijorare in legatura cu situatia actuala.

“Cucerirea litoralului de catre trupele americane”, “construirea de drumuri fara autorizatie”, “rangers in Dobrogea”, “comandament militar american la Slobozia”, precum si diversele “alarme de gradul zero (unu)”, teme lansate de anumiti jurnalisti, cu sprijinul unor asa-zisi specialisti, nu au acoperire in realitate.

Institutiile militare si civile implicate in punerea in aplicare a Hotararii Parlamentului Romaniei din 12 februarie a.c. coopereaza in conditii foarte bune, iar activitatile pe care le desfasoara impreuna cu partenerul american au in vedere, prioritar, asigurarea securitatii operationale, in conditiile respectarii stricte a legislatiei romanesti in vigoare.

Ministerul Apararii Nationale isi exprima speranta ca populatia va manifesta intelegere cu privire la faptul ca, in astfel de imprejurari, comunicarea publica se desfasoara cu unele restrictii.Biroul de presa al MApN