Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 478


COMUNICAT


În după-amiaza zilei de 23 septembrie și astăzi, 24 septembrie, ministrul apărării naționale, domnul Ioan Mircea Pașcu, a efectuat o vizită oficială în Uzbekistan, la invitația omologului său, Gulomov Kodir Gofurovich. Pe parcursul întâlnirii cu doi dintre adjuncții ministrului uzbek al apărării, s-au purtat discuții ce au vizat îndeosebi aspecte ale situației politico-militare din zonă și ale colaborării bilaterale.

Astăzi după-amiază, domnul Pașcu a efectuat o scurtă vizită oficială în Georgia. După ceremonialul militar de întâmpinare, ministrul apărării s-a întâlnit și a discutat cu domnii Paata Gaprindashvili și Vasil Sikharulidze, locțiitorii ministrului georgian al apărării.

Oficialii georgieni au arătat că schimburile de informații pe tema reformei și integrării în comunitatea europeană și euroatlantică sunt foarte utile pentru instituția pe care o conduc, iar România are deja o experiență bogată în domeniu, ca țară care participă activ la Parteneriatul pentru Pace și care a parcurs etapele de pregătire pentru integrarea în NATO. Domnul Pașcu a arătat disponibilitatea părții române de a continua sprijinul pe probleme de apărare, pentru crearea unor instituții militare puternice, supuse controlului democratic.

În cursul serii, delegația militară care a vizitat trupele române aflate în misiune în teatrele de operații din Irak și Afganistan se va întoarce la București.Biroul de Presa al M.Ap.N.