Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: F.P. Carmen Constantin

 


Comunicat nr. 479


INFORMATIE DE PRESA


Locotenent-colonelul Sorin Băcilă, ofițerul de relații publice al contingentului român din Irak, a transmis următoarea corespondență:

Geniștii români din cadrul misiunii „IRAQI FREEDOM”, care acționează în subordinea operațională a Diviziei Multinaționale Centru-Sud, își continuă cu succes activitatea. Astfel, numai în ultima săptămână au executat lucrări de construcții ușoare, în cadrul campului Alpha aflat în apropiere de Al Hillah, în vederea amenajării platformei pentru spațiile de cazare și parcul auto al contingentului salvadorian.

O altă misiune a militarilor români comandați de locotenentul Cătălin Șogor a fost executarea unor lucrări pentru protecția autovehiculelor la două poduri de pe comunicația Bagdad - Basra, în folosul unei unități letoniene. Astfel, geniștii au ridicat 18 hescobastioane (parapeți de protecție) și au reamplasat bariere de tip JERSEY. Prin realizarea acestor lucrări se asigură deplasarea în siguranță atât a convoaielor militare, cât și a mijloacelor civile pe această rută. Pe timpul îndeplinirii misiunii, protecția a fost asigurată de militarii letoni.

Starea moralului militarilor români care participă la acțiunile de reconstrucție a Irakului rămâne în continuare bună.
Biroul de Presa al M.Ap.N.