Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Daniel Anghel

 


Comunicat nr. 482


COMUNICAT


Sâmbătă, 25 septembrie a.c., militarii Batalionului 281 Infanterie „Vulturii Îndrăzneți”, dislocați în Afganistan în cadrul operației Enduring Freedom V, au fost vizitați de trei medici militari, specialiști ai clinicii din baza internațională de la Kandahar.

Colonelul Richard Gonzales, maiorul Bryden Henderson și căpitanul Gretchen Ritter, au fost primiți de comandantul batalionului, locotenent-colonel Constantin Cărămidariu și de medicul șef, căpitan dr. Viorel Pârlea.

Vizita a avut ca scop cunoașterea reciprocă, realizarea unui schimb de experiență pe linia pregătirii profesionale, a nivelului asistenței medicale asigurată de cele două formațiuni medicale, precum și identificarea posibilității de a efectua proceduri terapeutice în comun.
Programul a cuprins prezentarea personalului care încadrează formațiunea medicală a contingentului românesc, dotarea infirmeriei și a cabinetului stomatologic, precum și a principalelor protocoale terapeutice utilizate în condiții de campanie, oaspeții americani apreciind compatibilitatea profesională a personalului medical ce încadrează cele două formațiuni medicale.

De asemenea, delegația a vizitat capela militară din camp, biblioteca, sala de lectură, stația de radioamplificare și o expoziție de tehnică din dotarea batalionului.

Corespondență transmisă de căpitanul Eugen Ispas, ofițerul de relații publice al Batalionului 281 Infanterie “Vulturii Îndrăzneți”, aflat în misiune în Afganistan.


Biroul de Presa al M.Ap.N.