Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Gelaledin Nezir

 


Comunicat nr. 487


PRECIZARE


În legătură cu acuzațiile privind așa-zisa implicare a unor structuri militare în campania electorală, purtătorul de cuvânt al M.Ap.N. face următoarele precizări:

Ministerul Apărării Naționale a primit de la Judecătoria Sectorului 2 o adresă prin care erau solicitate date referitoare la conținutul unui document indicat concret de către această instituție.
În spiritul respectului față de lege și față de instituțiile statului, care a caracterizat dintotdeauna instituția militară, s-au efectuat verificările de rigoare și s-a răspuns, oficial, solicitării justiției cu privire la acest document.
Întrucât răspunsul M.Ap.N. este parte a unui document, el însuși clasificat drept secret, informațiile furnizate justiției au, de asemenea, caracter secret, situație în care nu putem oferi publicului detalii despre acestea. Considerăm însă că, pentru utilizator, recte instanță, caracterul clasificat al documentului nu are cum să constituie un impediment.
Este regretabil faptul că răspunsul legal la o solicitare oficială a justiției este plasat într-un context electoral, deci politic.
Ar fi și mai regretabil dacă Armata și conducerea ei ar face obiectul unor acțiuni de „pedepsire”, inclusiv în mass-media, numai pentru faptul că doresc să respecte legalitatea și să-și păstreze echidistanța politică.
Purtatorul de Cuvant al M.Ap.N.