Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Gelaledin Nezir

 


Comunicat nr. 490


COMUNICAT


Referitor la acuzațiile privind implicarea Armatei în politică, purtătorul de cuvânt al M.Ap.N. face următoarele precizări:

Acuzațiile de implicare politică aduse Armatei sunt nefondate și răuvoitoare. Ministerul Apărării Naționale nu a inițiat nimic. Ministerul nu are control asupra desfășurării procesului în cauză. A răspuns doar unei solicitări concrete și oficiale a instanței. De asemenea, a transmis simultan o copie a răspunsului și CNSAS. Acest lucru nu înseamnă implicare politică. Dacă nu ar fi făcut-o, ar fi încălcat legea. Mai mult, nu M.Ap.N. a făcut publică această solicitare. A făcut-o domnul Traian Băsescu însuși, care a prezentat un document ajuns în posesia domniei sale. Mai mult, tocmai pentru a nu alimenta disputa politică, M.Ap.N. s-a prevalat de caracterul secret al documentului solicitat expres de instanță spre a fi verificat și a refuzat să confirme conținutul răspunsului adresat acesteia.
Cum a intrat domnul Traian Băsescu în posesia documentului dat publicității nu privește M.Ap.N. Numai domnia sa este în măsură să facă lumină în legătură cu persoanele implicate în șantajul la care declară că a fost supus, nu M.Ap.N. Iar dacă se va dovedi că acestea fac parte din cadrul armatei, ministerul va lua măsurile care se impun.
Referitor la declarațiile unor membri ai CNSAS, regretăm că acestea au fost făcute fără a verifica dacă instituția era sau nu notificată referitor la răspunsul trimis solicitării exprese a instanței. Pentru că era. Iar legat de așa-zisa neconcordanță dintre răspunsul la solicitarea CNSAS și cel transmis instanței, dacă se va dispune declasificarea acestuia din urmă se va vedea că între cele două răspunsuri există concordanță pe fond.
M.Ap.N. regretă și respinge faptul că onorarea unei obligații legale este interpretată ca implicare politică. În esență, obiectul procesului nu îl constituie Ministerul Apărării Naționale, ci acuzațiile aduse domnului Traian Băsescu de domnul Mugur Ciuvică.
M.Ap.N. speră că transformarea sa, artificială, în țintă, nu constituie o tentativă conștientă de distragere a atenției de la fondul problemei, profitând de calitatea de politicieni a celor două persoane, precum și de iminența campaniei electorale.
M.Ap.N. rămâne o instituție atașată principiului neimplicării în politică pe care l-a respectat cu strictețe în toți acești ani, fără de care succesele obținute nu ar fi fost posibile.Purtatorul de Cuvant al M.Ap.N.