Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: F.P. Carmen Constantin

 


Comunicat nr. 540


INFORMATIE DE PRESALocotenent-colonelul Sorin Băcilă, ofițerul de relații publice al contingentului român din Irak, a transmis următoarea corespondență:

Sâmbătă, 30 octombrie a.c., militarii Batalionului 812 Infanterie „Șoimii Carpaților” au fost vizitați, în tabăra ”White Horse”, de o delegație condusă de generalul de brigadă Giovan Battista Borrini, comandantul Brigăzii italiene “Garibaldi”, în subordinea căreia va acționa începând din luna decembrie batalionul românesc. Generalul Borrini a participat în trecut la prima misiune “Antica Babilonia”, din Irak, fiind la acea vreme locțiitorul comandantului brigăzii „Garibaldi”.

Vizita a avut ca obiectiv documentarea cu privire la situația din zona de responsabilitate a militarilor români, la capacitățile componentei române din Forța Multinațională Întrunită Italiană, precum și cunoașterea problemelor cu care se confruntă militarii români pe timpul executării misiunilor.
Generalul Borrini a declarat că știe, din experiență, că aria de responsabilitate a batalionului românesc este foarte dificilă. „Am constatat că modul de operare și mentalitatea sunt comune. Tot ceea ce am văzut aici și am aflat îmi confirmă așteptările. Componenta română are un nivel operativ și disciplinar deosebit. La baza tuturor acestor realități stă un profesionalism serios și o bună pregătire a trupelor ”, a mai spus generalul italian.

La rândul său, comandantul Batalionului 812 Infanterie, locotenent-colonelul Dorin Blaiu, a prezentat experiența acumulată de militarii bistrițeni în misiunile internaționale din Angola, Kosovo și Afganistan și buna colaborare cu militarii italieni. El a mai spus că datorită unei foarte bune colaborări între partea italiană și cea română s-a reușit îndeplinirea cu succes a tuturor misiunilor. ”Vă așteptăm să lucrăm împreună și vă asigurăm de loialitatea noastră în atingerea cauzei comune, stabilitatea și reconstrucția Irakului”, a concluzionat locotenent-colonelul Dorin Blaiu.
Biroul de Presa al M.Ap.N.