Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: F.P. Carmen Constantin

 


Comunicat nr. 557


COMUNICAT


În perioada 8-11 noiembrie a.c., în Turcia se desfășoară exercițiul de simulare distribuită în domeniul managementului crizelor și urgențelor civile SEESIM 04, la care participă reprezentanți din statele membre ale Inițiativei din Sud-Estul Europei (SEDM), precum și din comamdamentul Brigăzii Multinaționale din Sud-Estul Europei (SEEBRIG).

Conducerea exercițiului se află la Istanbul, iar celulele de răspuns, formate din instituții militare și civile naționale, sunt dispuse în Albania, Bulgaria, Croația, Grecia, Italia, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, România, Slovenia și Turcia. De asemenea, la activitate participă Statele Unite ale Americii și Suedia, în calitate de națiuni de sprijin, iar Bosnia și Herțegovina, Uniunea Serbia și Muntenegru și Uzbekistan, cu observatori.

Componenta din România a exercițiului este coordonată de Ministerul Apărării Naționale, în cooperare cu Comandamentul Protecției Civile din cadrul Ministerului Administrației și Internelor.

Jurnaliștii interesați vor putea participa la activități astfel:
- Miercuri, 10 noiembrie, între orele 10.00 și 11.00, la Centrul de Instruire prin Simulare de la Universitatea Națională de Apărare (intrarea dinspre Monumentul Eroilor din cel de-al doilea război mondial);
- Joi, 11 noiembrie, între orele 10.00 și 11.00, la sediul Comandamentului Protecției Civile (strada Ceasornicului, nr.19).
Persoane de contact: Ministerul Apărării Naționale - Maior Liviu Dragoman, mobil 0723 243 666; Comandamentul Protecției Civile – Viorel Popescu, mobil 0722 998 018.
Biroul de Presa al M.Ap.N.