Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Daniel Anghel

 


Comunicat nr. 576


COMUNICAT


Luni, 15 noiembrie a.c., în prezența secretarului de stat Sorin Encuțescu , la sediul M.Ap.N. s-a desfășurat bilanțul activității Departamentului pentru Relații cu Parlamentul, Armonizare Legislativă și Relații Publice, în perioada 2001-2004.

În expunerea sa, domnul Sorin Encuțescu a prezentat evoluția, în perioada menționată, a departamentului și structurilor subordonate, din punctul de vedere al organizării, încadrării cu personal, precum și al bugetului alocat.

Au fost expuse obiectivele funcționale și cele manageriale, direcțiile principale de acțiune ale departamentului pe linia relațiilor cu parlamentul și armonizării legislative, a relațiilor publice și în domeniul tradițiilor și culturii militare. De asemenea, a fost analizată activitatea comisiilor centrale a căror activitate este coordonată de secretarul de stat Encuțescu.

X X X
Înființat la 1 martie 2001, departamentul susține proiectele de acte normative în forul legislativ al țării, asigură relațiile cu alte autorități publice și organizații neguvernamentale, realizează armonizarea prevederilor legale din domeniul apărării cu cele ale statelor membre ale NATO și Uniunii Europene, conduce acțiunile care privesc gestiunea imaginii instituției militare și activitatea culturală din Armată. În sfera de activitate a departamentului se află, de asemenea, coordonarea activității unor comisii centrale, cum ar fi Comisia de dialog social, Comisia centrală pentru probleme sociale, Comisia ministerială pentru rromi și Comisia de coordonare a Programului de construire a locuințelor proprietate personală pentru cadrele militare.


Biroul de Presa al M.Ap.N.