Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Daniel Anghel

 


Comunicat nr. 577


COMUNICAT


Căpitanul Cristian Dan, ofițerul de relații publice al Batalionului 812 Infanterie „Șoimii Carpaților”, a transmis următoarea corespondență din Irak:

Luni, 15 noiembrie a.c., generalul-maior american Joseph F. Weber, șeful de stat major al Forței Multinaționale din Irak, împreună cu generalul de brigadă italian Carmine De Pasquale, șeful operațiilor, a vizitat cartierul general al Forței Întrunite Multinaționale Italiene (ITCJTF).

Cei doi oaspeți au asistat în poligonul Garibaldi la instruirea militarilor Batalionului 812 Infanterie „Șoimii Carpaților” și ai grupării italiene de forțe “Desert Five”. Participând la tragerile de luptă executate de către militarii români, generalul american a ținut să testeze personal capacitatea armamentului românesc, executând trageri cu aruncătorul de grenade AG-7.

La încheierea vizitei, generalul Weber a afirmat că este impresionat de activitatea militarilor români: “Modul lor profesionist de a executa misiunile a generat un control riguros al stării de securitate în zona de responsabilitate. Cooperarea foarte bună a forțelor batalionului cu cele americane este extrem de importantă, în special pentru asigurarea securității obiectivelor cheie. Autostrada care leagă Basra de Bagdad este acum mult mai sigură și acest lucru se datorează în mare parte militarilor români, deoarece aceștia îndeplinesc foarte bine misiunile încredințate”, a mai spus șeful de stat major al Forței Multinaționale din Irak.


Biroul de Presa al M.Ap.N.