Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Gelaledin Nezir

 


Comunicat nr. 595


INFORMATIE DE PRESA


Căpitanul Eugen Ispas, ofițerul de relații publice al Batalionului 281 Infanterie „Vulturii Îndrăzneți”, dislocat la Kandahar, în Afganistan, a transmis următoarea corespondență:

În această săptămână, pe timpul desfășurării unei misiuni de rutină în zona de responsabilitate, la aproximativ patru kilometri de Kandahar, o patrulă din cadrul Batalionului 281 Infanterie „Vulturii Îndrăzneți” a descoperit o însemnată cantitate de muniție de infanterie și artilerie.

În apropierea unei cazărmi dezafectate, militarii au semnalat prezența unui depozit de muniție în care se aflau peste 1000 de cutii conținând muniție de calibrele 7,62 mm, 14,5 mm și 12,7 mm. De asemenea, au mai fost descoperite peste 20 de bombe pentru aruncător de calibrul 82 mm și două proiectile de artilerie.

Situația a fost imediat raportată la comandamentul Brigăzii 3 Bronco, care a trimis echipe specializate pentru a dezafecta depozitul, elementele de muniție urmând a fi distruse în poligon, în condiții de siguranță.

Patrula militarilor români s-a întors în siguranță în bază, iar în cadrul briefingului de informare organizat la comandamentul brigăzii americane misiunea a fost calificată drept un succes.Purtatorul de Cuvant al M.Ap.N.