Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 600


COMUNICAT


Marți, 30 noiembrie a.c., la sediul Ministerului Apărării Naționale a avut loc o adunare festivă dedicată Zilei Naționale a României.

În deschiderea manifestării, ministrul apărării naționale, domnul Ioan Mircea Pașcu, a evidențiat semnificația evenimentului și a remarcat faptul că, în ansamblu, instituția militară și-a demonstrat vigoarea și trăinicia, reușind ca în această perioadă “să funcționeze cu influențe minime din partea jocului politic, astfel încât să păstrăm un standard de comportament instituțional la nivel occidental, lucru care, vă asigur, nu a rămas neobservat de către cei care sunt astăzi colegii noștri în NATO și mâine, poimâine, vor fi și colegii noștri în Uniunea Europeană.”

În continuare, domnul general dr. Eugen Bădălan, șeful Statului Major General, a subliniat faptul că Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 s-a înfăptuit cu jertfa de sânge a celor care și-au dat viața pe câmpurile de luptă ale primului război mondial și pe care suntem datori să îi omagiem și să îi cinstim. “Lecțiile trecutului nu trebuie niciodată uitate sau ignorate; pe acest adevăr și pe dorința noastră de a păstra și a duce mai departe idealul Marii Uniri trebuie să desăvârșim procesul de transformare a armatei într-o armată modernă, compatibilă pe deplin cu cele ale aliaților noștri, capabilă să participe la prezervarea valorilor și intereselor României în tabloul european și mondial”, a spus generalul Bădălan.

Programul adunării festive a inclus, de asemenea, un simpozion pe parcursul căruia dr. Maria Georgescu și col. dr. Petre Otu, cercetători la Institutul pentru Studii Politice de Apărare și Istorie Militară, au susținut expuneri cu temele: “Neutralitatea României. Clasa politică și idealul național”, respectiv ”Armata română și idealul unirii.”

Manifestarea a fost încheiată cu vizionarea filmului documentar „Profesioniștii - Armata României la 1 decembrie 2004”, realizat de Trustul de Presă al Ministerului Apărării Naționale.Biroul de Presa al M.Ap.N.