Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 603


INFORMATIE DE PRESA


Căpitanul Eugen Ispas, ofițerul de relații publice al Batalionului 281 Infanterie „Vulturii Îndrăzneți”, dislocat la Kandahar, în Afganistan, a transmis următoarea corespondență:

Cu ultimul transport de personal și materiale efectuat din Afganistan, în această săptămână, cu o aeronavă militară Hercules C-130 B, militarii râmniceni au expediat spre țară cadouri pentru doi copii din satul Voloșcani, comuna Vidra, județul Vrancea.

Soldații au aflat din presă povestea înduioșătoare a celor doi copii, de patru, respectiv șase ani, rămași orfani după ce mama lor, aflată în Italia, a suferit un accident în urma căruia a decedat. Frățiorii, nerealizând tragicul situației, spuneau că nu avea cum să se întâmple acest lucru până ce mama lor nu-și ținea promisiunea de a le trimite un colet cu jucării și dulciuri cumpărate din Italia. Nu a fost să fie așa. Câtă suferință poate cuprinde sufletul unui copil nevinovat care își vede ființa cea mai scumpă, mama, că îl părăsește definitiv fără o îmbrățișare de rămas bun?

Impresionați de cele citite în presă, militarii Batalionului 281 Infanterie, dintre care cei mai mulți au copii care-i așteaptă acasă, au hotărât să-i bucure pe cei doi micuți trimițându-le cadoul “din partea” mamei lor. La inițiativa preotului detașamentului, căpitanul Ionel Vrânceanu, a început să prindă viață acest frumos proiect. Din donațiile militarilor s-au făcut câteva pachete cu jucării, dulciuri, haine și obiecte de strictă necesitate, alături de o mică sumă de bani din care, în țară, s-a cumpărat un televizor.

Bucuria nemăsurată a celor doi copii orfani la primirea cadourilor a încălzit sufletele luptătorilor români din Afganistan, care au reușit să demonstreze că știu ce înseamnă dragostea creștină și că sub plăcile grele de ceramică ale vestei anti-glonț bat inimi tinere, sensibile la suferința celor din jur.

Unul dintre militari a explicat motivul pentru care a făcut acest gest: „În fiecare misiune am încercat să ajutăm, după posibilități, cât mai mulți dintre copiii afgani pe care i-am întâlnit; cu atât mai mult am vrut să participăm la bucuria unor copii români. Sufletul nostru este mereu acasă, acolo, la 3.600 km.”Biroul de Presa al M.Ap.N.