Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 614


COMUNICAT


Miercuri, 15 decembrie a.c., de la ora 9.00, cu prilejul împlinirii a zece ani de la reînființarea Inspectoratului Ministerului Apărării Naționale, la Cercul Militar Național se va desfășura, în prezența conducerii ministerului, simpozionul cu tema „Inspectoratul – continuitate și necesitate în structura Ministerului Apărării Naționale – 10 ani de la reînființare”.

Inspectoratul Ministerului Apărării Naționale a fost înființat, prin decret regal, în luna aprilie a anului 1910, primul inspector al armatei fiind prințul Ferdinand. Imediat după al doilea război mondial, în anul 1950, tradiția inspectoratului a fost întreruptă, pentru a fi reînnodată în 1994, când procesul de restructurare și modernizare a Armatei României a cunoscut o dinamică fără precedent.

În prezent, inspectoratul este o structură cu atribuții de control în diferite domenii ale sistemului militar, în măsură să ofere oportun conducerii M.Ap.N. informații despre starea structurilor și proceselor militare și să recomande soluții viabile de remediere a neregulilor constatate.

Juraliștii interesați să participe la activitate vor fi așteptați miercuri, 15 decembrie, între orele 8.45–8.55, la Sala Bizantină a Cercului Militar Național (str. Constantin Mille).
Biroul de Presa al M.Ap.N.