Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 80


COMUNICAT


In perioada 24-28 martie a.c., o echipa de experti pe probleme de integrare din cadrul Comandamentului Suprem al Fortelor Aliate din Europa (SHAPE) a efectuat o vizita de informare-evaluare in Romania. Delegatia NATO a fost condusa de colonelul Mike Minne, director adjunct pentru operatii si exercitii, si a inclus un numar de 14 experti civili si militari.

Vizita a avut ca obiectiv identificarea si evaluarea unor capacitati si facilitati corespunzatoare unor importante domenii de activitate, cum sunt: sisteme de comunicatii si informatica si asigurarea legaturilor secretizate intre NATO si Romania, integrarea in sistem NATO a apararii aeriene si structurilor de control al spatiului aerian, infrastructura strategica si logistica.

Documentarea delegatiei NATO s-a efectuat la Ministerul Afacerilor Externe, la Centrul Operational de Conducere Militara din cadrul Statului Major General, in unitati apartinand Statului Major al Fortelor Aeriene si Comandamentului Logistic, precum si in Portul Constanta.
Concluziile rezultate in urma vizitei de informare-evaluare vor fi prezentate Grupului de Lucru SHAPE pentru Aderare si Integrare.Biroul de presa al MApN