Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt,col. Gelaledin Nezir

 


Comunicat nr. 635


INFORMATIE DE PRESA


Ministrul apărării naționale, domnul Teodor ATANASIU a adresat întregului personal al Armatei României următorul Mesaj de Anul Nou, care a fost transmis în cursul zilei de astăzi, joi, 30 decembrie a.c., tuturor structurilor subordonate, precum și militarilor aflați în teatrele de operații:


MESAJUL DE ANUL NOU
al ministrului apărării naționale, domnul TEODOR ATANASIU

Dragi ostași, salariați civili, funcționari publici,
subofițeri, maiștri militari, ofițeri și generali, activi și în rezervă,

Mă adresez dumneavoastră, la puțin timp de la investirea mea în funcția de ministru al apărării naționale, pentru a vă transmite urarea mea sinceră ca Noul An 2005 să vă găsească sănătoși, bucuroși, alături de cei care vă sunt dragi și apropiați. Fie ca în clipele în care vom trece împreună pragul dintre ani, fiecare dintre noi să regăsească în suflet căldura, speranța și credința pe care le oferă un nou început de drum.

Cunosc faptul că pentru cei mai mulți dintre dumneavoastră anul 2004 a însemnat un an al împlinirilor în plan profesional. Am trăit cu toții satisfacția admiterii țării noastre în Alianța Nord-Atlantică, obiectiv strategic al României, atins prin contribuția hotărâtoare a militarilor care au acționat sau acționează la cele mai înalte standarde ale profesionalismului militar în țară și în străinătate, prin participarea la misiuni sub egida unor organizații internaționale sau în cadrul coaliției antiteroriste. Armata a trecut cu succes examenul organizării Reuniunii informale a miniștrilor apărării din statele membre NATO, desfășurată în toamnă la Poiana Brașov, activitate care a demonstrat că România are capacitatea de a-și asuma responsabilități majore la puțin timp după admiterea cu drepturi depline în cea mai puternică alianță militară din istoria umanității.

Prin profesionalism, loialitate, demnitate și onoare, ați reușit să treceți peste dificultățile unui an marcat de problemele deloc ușoare ale reformei organismului militar.

Dumneavoastră aveți acum sentimentul datoriei împlinite. Eu am garanția că vom reuși să purtăm împreună Drapelul onoarei militare pentru ca România să-și consolideze prestigiul și recunoașterea internațională și să cucerească și reduta integrării în Uniunea Europeană.

Îmi îndrept gândurile, în aceste momente, în mod deosebit către militarii noștri aflați la mare depărtare de casă, în teatrele de operații din Afganistan, Balcani și Irak, reprezentând cu cinste armata și țara. Cunosc sacrificiile pe care le fac, știu că dorul de casă este mai greu de înfrânt decât toate adversitățile din teatrele de operații, sunt alături de ei și de familiile lor, le doresc să își ducă la îndeplinire cu succes misiunile încredințate, să revină acasă sănătoși.

Am încredere în înțelepciunea purtătorilor uniformei militare, în capacitatea lor de a înțelege exigențele prezentului și viitorului și în puterea lor de a lucra pentru îndeplinirea programelor pe care actualul Guvern și le-a propus. Sper ca anul 2005 să ne dea puterea de a privi cu mai mult optimism viitorul, să ne ofere un nivel mai bun al securității naționale și personale, să ne apropie de bunăstarea pe care ne-o dorim.

Vă asigur, în acest sens, de sprijinul deplin al Guvernului din care am onoarea de a face parte.

Doresc fiecărei familii de militari și de civili care își desfășoară activitatea în armată, pensionarilor militari, veteranilor, un an nou mai bun, multă sănătate, cât mai multe prilejuri de satisfacții și de bucurii. Cu alte cuvinte, vă doresc SĂ TRĂIȚI BINE!

La Mulți Ani!Purtatorul de Cuvant al M.Ap.N.