Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Gelaledin Nezir

 


Comunicat nr. 636


COMUNICAT


În toate instituțiile subordonate Ministerului Apărării Naționale au fost luate măsurile necesare pentru ca, în conformitate cu dispozițiunile șefului Statului Major General, trecerea pragului dintre ani să fie sărbătorită de către întreg personalul Armatei României.

Astfel, în toate unitățile și cercurile militare sunt organizate mese festive și de Revelion, cu programe artistice și produse culinare adecvate momentului, pentru militarii în termen aflați în unități, cadrele militare și familiile acestora. În limitele impuse de menținerea capacității operative a unităților, militarii în termen și cu termen redus beneficiază de învoiri și permisii pentru a putea sărbători Revelionul alături de familii.

Pentru cei care vor trece pragul dintre ani în unități, în servicii de zi și de pază, vor fi organizate mese festive în noaptea de Revelion și în prima zi a anului 2005.
Concomitent cu executarea pazei unităților și formațiunilor militare, sunt luate măsurile specifice pentru supravegherea permanentă a spațiului terestru, aerian și maritim național, pe toată perioada Sărbătorilor de Iarnă.

De asemenea, comandanții detașamentelor din teatrele de operații în care se află dislocați militari români au luat toate măsurile pentru ca, în paralel cu executarea misiunilor, în noaptea dintre ani să fie organizate mese festive împreună cu militarii străini care acționează în zonă, astfel încât, prin rotație, militarii să poată petrece Revelionul.

Vineri, 30 decembrie a.c., ministrul apărării naționale, domnul Teodor Atanasiu, și șeful Statului Major General, general dr. Eugen Bădălan, au transmis un mesaj de Anul Nou întregului personal, precum și militarilor aflați în misiuni internaționale.Purtatorul de Cuvant al M.Ap.N.