Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Gelaledin Nezir

 


Comunicat nr. 4


COMUNICAT


Miercuri, 5 ianuarie a.c., în memoria victimelor catastrofei naturale din Asia, conform hotărârii Primului-ministru al României la apelul lansat de Președinția luxemburgheză a Uniunii Europene, la sediile tuturor unităților, instituțiilor și formațiunilor militare Drapelul României este arborat în bernă.

Drapelele de pe catarge, aflate în incinta unităților, precum și pe clădiri sunt coborâte la trei sferturi din înălțimea catargului. De asemenea, pavilioanele navelor și ambarcațiunilor militare sunt arborate în bernă, toate activitățile culturale, artistice și sportive prevăzute pentru 5 ianuarie fiind replanificate pentru o dată ulterioară.

În teatrele de operații, în afara arborării drapelului României în bernă, comandanții se conformează și măsurilor dispuse de conducerea operațională a forțelor sub comanda cărora acționează, participând la toate activitățile organizate pentru comemorarea victimelor catastrofei naturale din Asia de sud-est.

Miercuri, 5 ianuarie a.c., ora 13.00, în Piața Tricolorului din București (în fața Palatului Cercului Militar Național) se va desfășura un ceremonial, simbolic, de coborâre în bernă a drapelului național al României.
Jurnaliștii interesați sunt invitați să participe la eveniment.


Purtatorul de Cuvant al M.Ap.N.