Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. Alice Moldovan

 


Comunicat nr. 11


COMUNICAT


Începând cu luna ianuarie a.c., plutonierul adjutant Tiberiu-Augustin Nicolau îndeplinește funcția de consilier al șefului Statului Major General pe problemele subofițerilor.

Această funcție, cea mai înaltă în corpul subofițerilor și maiștrilor militari, există în majoritatea armatelor țărilor membre NATO și presupune informarea personală a șefului Statului Major General privind pregătirea și calitatea vieții gradaților profesioniști, subofițerilor și maiștrilor militari. În acest scop, consilierul se deplasează frecvent în unitățile militare pentru a discuta cu oamenii, a observa modul în care aceștia se instruiesc și a lua parte la ședințele consiliilor și comisiilor create pentru îmbunătățirea vieții militarilor și a familiilor acestora.

* * *

Tiberiu-Augustin Nicolau s-a născut la Iași pe 13 august 1966 și a urmat, în perioada 1984-1986, cursurile Școlii Militare de Subofițeri “Basarab I”, din Pitești.
A absolvit, în țară, Facultatea de Inginerie Managerială și Tehnologică, din Iași (1999), Cursul de comandă și ducere a luptei (la Pitești) și Cursul de subofițeri de stat major (la Galați). În 2000-2001 a urmat, timp de șapte luni, Cursul de consilieri (plutonieri adjutanți principali) din cadrul Academiei Forțelor Terestre ale SUA.

De-a lungul carierei sale, plutonierul adjutant Nicolau a ocupat mai multe poziții de conducere, de la cele de comandant de grupă și comandant de tanc, până la cea de consilier pe problemele subofițerilor la nivel de comandament operațional. A fost, de asemenea, instructor la Cursul de subofițeri-consilieri ai comandantului, care este organizat și se desfășoară la Pitești cu asistență din partea Armatei SUA.
Compartimentul Relatii Publice
al Statului Major General