Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Daniel Anghel

 


Comunicat nr. 12


COMUNICAT


Miercuri, 12 ianuarie a.c., la ora 14.00, o aeronavă C-130 Hercules aparținând Forțelor Aeriene Române va decola de pe Aeroportul Militar Otopeni cu destinația Medan (Indonezia), pentru a transporta un ajutor umanitar constând în produse farmaceutice, medicamente, pături, corturi și alimente, oferit de Guvernul României pentru populația sinistrată afectată în urma catastrofei din Asia de Sud-Est în luna decembrie a anului trecut.

Aeronava va fi comandantă de comandorul Călin Florin, iar cele două echipaje ale acesteia vor avea în compunere, ca piloți, pe comandorul Călin Florin, căpitan-comandorul Iulian Iancu, locotenent-comandorii Ion Virgil și Grigore Ninel.

Cheltuielile de transport aerian ale acestei misiuni care va dura aproximativ patru zile, din care 46 de ore de zbor efectiv, vor fi suportate din bugetul Forțelor Aeriene Române.

Alte informații referitoare la această activitate (inclusiv oportunități de imagine de la încărcarea aeronavei la Baza 90 Transport Aerian) pot fi obținute de la ofițerul de relații publice al Statului Major al Forțelor Aeriene, căpitan-comandor Liliana Tănase, telefon 0722-412.200.


Biroul de Presa al M.Ap.N.