Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 13


COMUNICAT


În spiritul politicii de transparență promovată de Ministerul Apărării Naționale și al cerințelor rezultate din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, marți, 11 ianuarie a.c., ministrul apărării naționale, domnul Teodor Atanasiu, a aprobat principiile informării publice în instituția pe care o conduce, astfel:


1.Aplicarea prevederilor Constituției României, referitoare la dreptul la informație al persoanei, atât în litera, cât și în spiritul lor.

2.Punerea la dispoziție a informațiilor de interes public solicitate, în mod oportun, corect, complet și nediscriminatoriu, cu respectarea reglementărilor referitoare la protecția informațiilor clasificate.

3.Exceptarea informațiilor de la accesul liber se face numai în condițiile stabilite de lege. Informațiile nu vor fi clasificate sau oprite de la publicare pentru a favoriza sau ascunde încălcarea legii sau din dorința de a proteja instituția militară de critici sau alte situații neplăcute.

4.Asigurarea unui flux permanent și nedistorsionat de informații publice generale și militare către personalul armatei, cadrele militare în rezervă și în retragere și membrii familiilor acestora.

5.Politica de informare publică a Ministerului Apărării Naționale exclude propaganda de orice fel.

Răspunderea pentru respectarea acestor principii revine tuturor comandanților sau șefilor structurilor militare și personalului cu activitatea de relații publice, iar la nivelul conducerii M.Ap.N. Direcției Relații Publice.


Fişier audio ataşat (wav)
Biroul de Presa al M.Ap.N.