Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: F.P. Carmen Constantin

 


Comunicat nr. 20


INFORMATIE DE PRESA


Căpitanul Cristian Dan, ofițerul de relații publice al Batalionului 812 Infanterie „Șoimii Carpaților”, a transmis următoarea corespondență din Irak:

Miercuri, 19 ianuarie a.c., baronesa Emma Nicholson, membră a Parlamentului European, a vizitat tabăra Mittica, în care sunt dislocați militarii Batalionului 812 Infanterie “Șoimii Carpaților”, aflați în misiune în Irak.

Înaltul oficial european a fost informat despre experiența acumulată de militarii bistrițeni în misiunile internaționale din Angola, Kosovo și Afganistan, precum și cu privire la proiectele actuale, în domeniul cooperării civili-militari, pe care batalionul le are în derulare în zona de responsabilitate din sudul provinciei irakiene Dhi Qar.

Baronesa Nicholson s-a declarat impresionată de activitatea militarilor români și de modul în care este organizată tabăra. “Cunoscând acum activitățile și proiectele umanitare desfășurate de dumneavoastră, am reușit să-mi dau seama de efortul pe care l-ați depus pentru reconstrucția acestei țări.

În aceeași măsură, misiunea pe care o îndepliniți aici constituie o dovadă reală a aportului dumneavoastră la sprijinirea populației locale în construirea viitorului democratic pe care poporul irakian îl merită. Sunt sigură că sunteți așteptați cu bucurie acasă și știu că în continuare veți îndeplini cu aceeași responsabilitate mandatul pe care îl aveți aici”, a spus oficialul european.

La finalul vizitei, baronesa Nicholson a consemnat în cartea de onoare a Batalionului 812 Infanterie “Șoimii Carpaților” următoarele: “Este o deosebită onoare pentru mine să constat realizările Batalionului 812 Infanterie în acest teatru de operații. Vă felicit pentru curajul și activitatea deosebită, profesionistă, pe care o desfășurați aici, în sudul Irakului”.

Biroul de Presa al M.Ap.N.