Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 26


INFORMATIE DE PRESA


Duminică, 23 ianuarie a.c., în campul Mittica, din apropierea localității Nassiriyah, a avut loc ceremonialul de încheiere a misiunii de către jumătate (50) dintre militarii Companiei de Poliție Militară Irak 3, care urmează să revină în țară la începutul săptămânii în curs.

Cu acest prilej, comandantul Regimentului M.S.U. (Unitate Multinațională Specializată), colonelul Paolo Nardone, le-a înmânat militarilor români diplomele și medaliile de participare la misiunea Antica Babilonia 5, apreciind: „...ați fost niște adevărați camarazi pentru noi. V-ați angajat în cele mai periculoase misiuni și le-ați îndeplinit cu succes, iar când situația a impus-o ați fost primii care ați sărit în sprijinul camarazilor aflați în pericol. Vă mulțumesc pentru contribuția dumneavoastră la democratizarea și normalizarea vieții populației irakiene.”

În perioada iulie 2004 – ianuarie 2005, polițiștii militari au îndeplinit 170 de misiuni de patrulare, 172 de misiuni de escortă a convoaielor umanitare, 90 de misiuni de control al traficului și persoanelor pe principalele artere de comunicație din zona de responsabilitate, 42 de misiuni de pază a campului Mittica, 159 de misiuni de monitorizare a poliției locale din localitatea Nassiriyah, nouă misiuni de asistență medicală și 87 misiuni de intervenție.

Ceilalți 50 de polițiști militari continuă participarea la misiune, până în luna februarie, împreună cu prima jumătate a Companiei de Poliție Militară Irak 4.Biroul de Presa al M.Ap.N.