Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Carmen Constantin

 


Comunicat nr. 9


Infanteriștii gălățeni, la debut de misiune în AfganistanCeremonialul de predare a misiunilor între Batalionul 33 Vânători de Munte din Curtea de Argeș și Batalionul 300 Infanterie din Galați și de trecere a Batalionului 300 Infanterie sub controlul operațional al Comandamentului Regional de Sud (RC South) al ISAF a avut loc miercuri, 16 ianuarie, în baza Lagman din Qalat, Afganistan.

La ceremonie a participat o delegație a Comandamentului 2 Operațional Întrunit, condusă de colonelul Stelian Ferariu, comandantul Comandamentului Regional de Sud, general-maior Jacko Page, și reprezentanți ai autorităților locale din provincia Zabul.

Comandantul Batalionului 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei”, locotenent-colonel Adrian Soci, a precizat că acțiunile militarilor români vor dovedi, ca și până acum, că țara noastră reprezintă un partener și un prieten demn de încredere al poporului afgan.

La rândul său, generalul Page a menționat: ,,Suntem aici pentru a instaura pacea și liniștea în provincia Zabul. În acest scop nu ați fost și nu veți fi singuri, ci vom colabora în continuare. Bine ați venit și misiune ușoară".

Militarii gălățeni, care au preluat misiunile de la Batalionul 33 Vânători de Munte, vor acționa, timp de șase luni, în provincia Zabul, din Afganistan.

Biroul de Presă al Ministerului Apărării