Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: F.P. Mihai Ursache

 


Comunicat nr. 32


COMUNICAT


Vineri, 28 ianuarie a.c., la sediul Ministerului Apărării Naționale au fost prezentați de către ministrul apărării naționale, domnul Teodor Atanasiu, noii secretari de stat, domnii Ion Mircea Plângu, Ioan Ion și Marius Bălu. La activitate au participat șeful statului Major General, general dr. Eugen Bădălan, șefii categoriilor de forțe armate, generali și factori de conducere din structurile centrale.

Domnul Ioan Ion este noul secretar de stat și șef al Departamentului pentru Armamente și îi succede în această funcție domnului dr. ing. Gheorghe Matache. În funcția de secretar de stat și șef al Departamentului pentru Relația cu Parlamentul, Armonizare Legislativă și Relații Publice a fost numit domnul Marius Bălu.

Domnii Ioan Ion și Marius Bălu au fost numiți în funcții joi, 27 ianuarie, prin decizie a primului ministru al României. Domnul Ion Mircea Plângu, secretar de stat și șef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantică și Politica de Apărare, a fost numit prin decizie a primului ministru în data de 21 ianuarie 2005.

Cu această ocazie, domnul Teodor Atanasiu a prezentat câteva din obiectivele și preocupările actuale aflate în atenția conducerii M.Ap.N. Domnia sa a menționat că pentru transformarea și eficientizarea instituției militare, sub directa coordonare a șefului Statului Major General se lucrează la proiectele de lege privind organizarea armatei. Domnul ministru a făcut referire și la obiectivele principale privind profesionalizarea și înzestrarea armatei, prevăzute în programul de guvernare.

Pe adresa www.mapn.ro pot fi accesate fotografii și fișierul audio cu alocuțiunea ministrului apărării naționale. Imagini de la activitate pot fi solicitate de redacțiile de televiziune interesate de la locotenent-colonelul Marian Dinu, tel. mobil 0724-322.088.
Biroul de Presa al M.Ap.N.