Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: F.P. Mihai Ursache

 


Comunicat nr. 33


COMUNICAT


Sâmbătă, 29 ianuarie a.c., începând cu ora 11.00, la sediul Batalionului 21 Vânători de Munte, din Predeal vor avea loc manifestări prilejuite de împlinirea a 65 de ani de la înființarea unității.

La festivitate sunt invitați să participe reprezentanți ai conducerii M.Ap.N., ai Statului Major General, Statului Major al Forțelor Terestre, cadre militare în rezervă și în retragere.

Programul activității cuprinde un ceremonial militar, o slujbă religioasă oficiată în amintirea eroilor, prezentarea tehnicii batalionului și desfășurarea unui exercițiu demonstrativ. De asemenea, va fi lansată lucrarea „Istoria Batalionului 21 Vânători de Munte”, ediție 2005, și vor fi înmânate diplome și plachete omagiale.

Jurnaliștii interesați sunt invitați să participe la activitate. Informații suplimentare pot fi obținute de la căpitanul Dorinel Cotea, tel.mobil 0723.522.530.

x x x

Batalionul 21 Vânători de Munte a fost înființat la 31 ianuarie 1940 și a participat, în cel de-al doilea război mondial, la campaniile din Caucaz, Crimeea și Cehoslovacia. În anul 1946 batalionul a fost desființat și apoi reînființat în 1964.

Batalionul a devenit unitate de elită a Armatei României participând, după 1989, la numeroase activități de pregătire în comun cu militari din armatele altor state. Din acest motiv, în anul 2000 a fost desemnat pentru a participa la misiuni în cadrul Parteneriatului pentru Pace, iar din anul 2004 este pus la dispoziția Alianței Nord-Atlantice ca forță dislocabilă în teatre de operații.Biroul de Presa al M.Ap.N.