Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 36


COMUNICAT


Grupul Tehnic de Lucru pentru studierea acțiunilor Armatei în Revoluția din Decembrie 1989, din cadrul Serviciului Arhive și Documentare Militară, se adresează foștilor militari și civili, care s-au aflat în comandamente și unități ale armatei în timpul Revoluției, cu rugămintea să trimită scrisori cu relatări și impresii despre evenimentele la care au fost martori în perioada 16 decembrie 1989 – 30 ianuarie 1990, împreună cu eventuale documente, jurnale, înscrisuri, înregistrări audio-video, fotografii, etc.

Membrii Grupului, istorici și arhiviști militari, își propun să realizeze, pe baze științifice, o colecție arhivistică formată din documente și mărturii semnificative emise în preajma, în timpul și după evenimentele din Decembrie 1989.
Documentația urmează a fi utilizată îndeosebi în sistemul cercetării și învățământului militar, astfel de preocupări existând, sub forma “lecțiilor învățate” (“lessons learned”) și în alte armate, inclusiv din state membre ale NATO.

Procedura a mai fost folosită de Arhivele Militare pentru elaborarea, între altele, a monografiei “Armata României în războiul pentru întregirea neamului (1916 - 1919)” și a lucrării “România în războiul antihitlerist (23 august 1944 - 9 mai 1945)”.

Corespondența poate fi trimisă pe adresa: Serviciul Arhive și Documentare Militară, Grupul Tehnic de Lucru pentru studierea acțiunilor Armatei în Revoluție, Programul pentru Memorialistică și Istorie Orală, strada Dr. Taberei 9-11, sector 6, București, sau pe adresa de e-mail: revista_document@yahoo.com. La solicitare, echipe ale Grupului de lucru se pot deplasa în localitățile de reședință ale celor interesați pentru a realiza interviuri cu aceștia. Alte informații pot fi obținute de la căpitanul Florin Șperlea, tel/fax 021-410.74.05.Biroul de Presa al M.Ap.N.