Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru

 


Comunicat nr. 50


Teodor Meleșcanu participă la Reuniunea Informală a Miniștrilor Apărării din țările membre ale Uniunii Europene


Ministrul Apărării, Teodor Meleșcanu, participă la Reuniunea Informală a Miniștrilor Apărării (RIMAP) din țările membre ale Uniunii Europene care are loc, în zilele de 21 și 22 februarie, în Slovenia.

Ministrul Meleșcanu este însoțit la lucrările forului european de secretarul de stat Corneliu Dobrițoiu, șeful Departamentului pentru politica de apărare și planificare, și de locțiitorul șefului Statului Major General, general-locotenent Mihail Orzeață.

În cadrul primei sesiuni de lucru sunt prevăzute analize referitoare la actualele operații militare PESA (Politica Europeană de Securitate și Apărare) și la cele care urmează să se desfășoare în Balcanii de Vest și Africa.

În cea de-a doua zi a reuniunii vor fi abordate subiecte privind disponibilitatea capacităților militare ale Uniunii Europene (EU Battle Groups, Conceptul de Răspuns Militar Rapid, Planul de Dezvoltare a Capacităților) și rolul Agenției Europene de Apărare în dezvoltarea acestora.

Parteneriatele strategice UE - NATO, UE - ONU, UE - Uniunea Africană constituie, de asemenea, teme aflate pe agenda de lucru a RIMAP din țările membre ale Uniunii Europene, care se desfășoară în localitatea slovenă Brdo.

Evenimentul reprezintă și un bun prilej de revigorare a relațiilor de colaborare dintre țările participante și de analiză a provocărilor și oportunităților cu care se confruntă statele europene în domeniul apărării și securității.Biroul de Presă al Ministerului Apărării