Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru/ Purtătorul de cuvânt al MAp

 


Comunicat nr. 62


Ministrul Teodor Meleșcanu s-a întâlnit cu omologul său albanez, Fatmir Mediu


La invitația ministrului român al Apărării, Teodor Meleșcanu, ministrul Apărării al Republicii Albania, Fatmir Mediu, efectuează o vizită oficială în țara noastră, în perioada 3 – 5 martie 2008.

În cadrul convorbirilor desfășurate astăzi, 3 martie, la sediul Ministerul Apărării, au fost abordate teme de interes comun referitoare la dinamica securității regionale din Balcanii de Vest și regiunea Mării Negre, și cooperarea bilaterală în domeniul militar și al politicii de apărare.

De asemenea, cei doi oficiali au discutat despre aspecte ale cooperării în cadrul inițiativelor regionale SEDM (Procesul Reuniunilor Miniștrilor Apărării din Sud-Estul Europei) și SEEBRIG (Brigada Multinațională din Sud-Estul Europei), precum și despre agenda Summit-ului NATO de la București.

În programul oaspetelui albanez sunt prevăzute, printre altele, întâlniri cu președinții Camerei Deputaților și cu cei ai Comisiilor pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Senat și Camera Deputaților, precum și vizitarea Batalionului 21 Vânători de Munte, de la Predeal.Biroul de Presă al Ministerului Apărării