Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. Viorica Sabie

 


Comunicat nr. 78


Senatori români în Irak


Militarii români dislocați în baza militară “Dracula”, din Tallil, au fost vizitați duminică, 16 martie, de reprezentanți ai Comisiei de apărare, ordine publică și siguranță națională din Senatul României. Delegația a fost formată din senatorii Ilie Stoica vicepreședinte al Comisiei, Jan Vraciu, Ștefan Aldea, consilier și Danuț Stoica, șef birou senatorial. Aceștia au fost însoțiți de general locotenent dr. Florian Pință, comandantul Comandamentului 2 Operațional Întrunit, și general de flotilă aeriană Ion Aurel Stanciu, șeful Direcției Operații din Statul Major General.

La sosirea în Tallil, delegația a fost întâmpinată de Seniorul Național al României în Irak, generalul de brigadă Gabriel Gabor, și de Consulul României la Bagdad, Cristian Voicu.

Comandantul Batalionului 151 Infanterie “Lupii negri”, locotenent-colonelul Dan Cîșlariu, i-a informat pe membrii comisiei de apărare despre structura, capabilitățile și dotarea unității pe care o comandă, modul de utilizare a resurselor aflate la dispoziție, situația de securitate din zonă, precum și despre misiunile pe care le execută militarii români în provinciile Dhi Qar și Al Muthanna. Au fost vizitate apoi spațiile în care își desfășoară activitatea militarii români.

La întâlnire au fost prezenți reprezentanți ai Coaliției Multinaționale care au subliniat importanța misiunilor contingentului românesc și buna cooperare pe timpul activităților comune.
Biroul de Presă al Ministerului Apărării