Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mihai Ursache

 


Comunicat nr. 94


Eroii români și americani comemorați în Irak


La Zidul Memorial din baza militară de la Tallil, Irak, s-a desfășurat duminică, 6 aprilie 2008, o ceremonie în memoria militarilor din cadrul Coaliției Multinaționale care și-au pierdut viața în misiunile desfășurate în teatrul de operații Irak.

În cadrul festivității, denumită Tatoo Ceremony, au fost dezvelite plăcuțele pe care se află înscrise și numele celor doi militari români, sublocotenentul post-mortem Bogdan Valerian Hâncu și sublocotenentul post-mortem Ioan Grosaru.

Pe timpul ceremoniei au fost evidențiate faptele de arme ale eroilor comemorați și au fost prezentate misiunile în care aceștia au căzut la datorie.

* * *

• Bogdan Valerian Hâncu și-a pierdut viața la data de 27 aprilie 2006, când, o patrulă mixtă italiano-română efectua o misiune la sud de An Nassyria a fost atacată. El făcea parte din compania de Poliție Militară care participa la operațiunea Antica Babilonia.
• Ioan Grosaru a căzut la datorie la data de 21 septembrie 2007, când, în urma executării unei misiuni de patrulare, TAB-ul în care se afla a fost avariat și a luat foc la deflagrația unui dispozitiv exploziv improvizat.
Biroul de Presă al Ministerului Apărării