Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: colonel Constantin MOISA, tel. 0724.222.347

 


Comunicat nr. 107


Prima reuniune a Comitetului Mixt Româno – AmericanCentrul de Coordonare și Monitorizare a Implementării Acordului de Acces (CCMIA), din cadrul Departamentului pentru Politica de Apărare și Planificare, a organizat luni, 21 aprilie 2008, la sediul Ministerului Apărării, prima reuniune a Comitetului Mixt Româno-American pentru implementarea prevederilor Legii nr. 268 din 29 iunie 2006 privind “Acordul dintre România și Statele Unite ale Americii privind activitățile forțelor Statelor Unite staționate pe teritoriul României”.

Oficialii români și americani au aprobat procedurile de lucru, structura și atribuțiile Comitetului Mixt, precum și cele ale organismelor auxiliare și ale structurilor administrative.

La eveniment au participat secretarul de stat Corneliu Dobrițoiu, șef al Departamentului pentru Politica de Apărare și Planificare, reprezentanți ai Ministerului Apărării, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Justiției și ai Ministerului Internelor și Reformei Administrative. Din partea Statelor Unite ale Americii, au participat generalul-maior Robertus Remkes, șeful Direcției Strategii, Politici și Evaluare din cadrul Comandamentului Forțelor Statelor Unite în Europa (EUCOM), reprezentanți ai structurilor forțelor terestre și aeriene (USAREUR și USAFE), precum și ai Ambasadei acestei țări la București.

De asemenea, pe parcursul reuniunii a fost prezentat și cadrul general de desfășurare a programului de instruire în anul 2008 și perspectiva activităților de instruire a forțelor SUA în România pentru anul 2009, conform Planului de Instruire în Comun Româno-American.
Biroul de Presă al Ministerului Apărării