Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt.cdor. Ion Burghișan, 0722 22 95 85

 


Comunicat nr. 127


Vizita comandantului Flotei elene în RomâniaComandantul Flotei Elene, viceamiral Ioannis Karaiskos, efectuează o vizită oficială în România, în perioada 13-16 mai 2008, la invitația omologului său, contraamiralul de flotilă Mircea Rusmănică.

În cadrul discuțiilor se are în vedere identificarea de noi modalități de colaborare între militarii din forțele navale ale României și Greciei și vor fi analizate rezultatele activităților comune desfășurate până în prezent. Programul oaspetelui elen mai cuprinde vizitarea unor nave militare române și a unor obiective culturale și turistice.

Miercuri, 14 mai, viceamiralul Karaiskos va fi primit la Comandamentul Flotei din Constanța de către șeful Statului Major al Forțelor Navale Române, contraamiral de flotilă Dorin Dănilă.

***
Viceamiralul Ioannis Karaiskos s-a născut la data de 10 mai 1954 în localitatea Drimeea Fthiotida. A absolvit Academia Navală în anul 1977. Prima navă pe care a comandat-o a fost nava torpiloare HS LAILAPS (1987). În aprilie 2003 a preluat comanda Escadrei de Fregate nr. 1, având în subordine șapte fregate.
Începând cu luna februarie a acestui an a fost avansat viceamiral și numit comandant al Flotei Elene.
Biroul de Presă al Ministerului Apărării