Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 43


COMUNICAT


O delegație condusă de ministrul apărării naționale, domnul Teodor Atanasiu, va participa la Reuniunea informală a miniștrilor apărării din țările membre NATO, care se va desfășura în zilele de 9 și 10 februarie a.c., la Palatul Congreselor “Acropolis”, din localitatea franceză Nisa.

Din delegație fac parte domnii Ion Mircea Plângu, secretar de stat și șef al Departamentului Integrare Euroatlantică și Politica de Apărare, general dr. Eugen Bădălan, șeful Statului Major General, membri ai Reprezentanței militare a României la NATO.

Pe parcursul reuniunii, domnul Atanasiu are programate întâlniri bilaterale cu omologii săi Donald Rumsfeld (Statele Unite ale Americii), Andre Flahaut (Belgia), dr. Peter Struck (Germania), Jerzy Szmajdzinski (Polonia) și Geoffrey Hoon (Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord).

Reuniunea va fi prezidată de secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, domnul Jaap de Hoop Scheffer, aceasta fiind prima după cea desfășurată în luna octombrie 2004 la Poiana Brașov.

Alte detalii referitoare la această activitate (discursuri, declarații oficiale, fotografii etc.) pot fi obținute de pe pagina de internet a NATO: www.nato.int.

Ministrul apărării naționale va face declarații de presă la plecarea la reuniune, miercuri, 9 februarie, ora 8.15. Pentru facilitarea accesului la salonul oficial al Aeroportului Internațional “Henri Coandă”, jurnaliștii interesați vor comunica la Biroul de Presă al M.Ap.N. (tel/fax 413.01.11) în cursul zilei de astăzi, 7 februarie, numele și prenumele, denumirea redacției și numărul de înmatriculare a autovehiculului.Biroul de Presa al M.Ap.N.