Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 45


COMUNICAT


Ministrul apărării naționale, Teodor Atanasiu, a declarat, înainte de plecarea la Nisa (Franța), că în cadrul întâlnirii pe care o va avea astăzi după-amiază cu secretarul american al apărării, Donald Rumsfeld, va discuta despre dislocarea în Irak a celor 100 de militari români pregătiți, la solicitarea SUA și a ONU, pentru a fi desfășurați în teatrul de operații.

Atanasiu va mai vorbi despre intenția țării noastre de a participa la echiparea și dotarea forțelor armate irakiene și despre instruirea acestora, pentru ca respectivele forțe să fie în măsură să preia sarcini suplimentare de securitate. Ministrul apărării naționale va discuta cu omologul său american despre oferta României pentru instruirea, în vara acestui an, a unui număr de 27 de ofițeri irakieni, la Universitatea Națională de Apărare, din București. Atanasiu și Rumsfeld vor analiza, de asemenea, problematica securității în zona Mării Negre.

Întâlnirea celor doi oficiali, prima după alegerile desfășurate în România și SUA la sfârșitul anului 2004, va avea loc în contextul participării la reuniunea informală a miniștrilor apărării din statele membre NATO.

Imagini și fișiere audio-video pot fi accesate pe www.mapn.ro.Biroul de Presa al M.Ap.N.