Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. Alice Moldovan

 


Comunicat nr. 46


COMUNICAT


Un elicopter de tip IAR 330, aparținând Forțelor Aeriene Române, a efectuat astăzi, 9 februarie a.c., două transporturi umanitare pe ruta Mihail Kogălniceanu – Arsa – Cerchezu – Plopeni - Constanța. Misiunile au fost aprobate de ministrul apărării naționale, la solicitarea prefectului județului Constanța.

În prima misiune au fost îmbarcate și transportate mai multe persoane bolnave, printre care un copil în vârstă de doi ani și jumătate, pe stadionul “Gheorghe Hagi” din Constanța, de unde au fost preluate de ambulanțe ale Centrului de Ambulanță din localitate. Cea de-a doua misiune umanitară a constat în aducerea la Constanța a unui copil în vârstă de trei ani, însoțit de mama sa, și a altor două persoane din localitățile Negru Vodă și General Scărișoreanu, care necesită îngrijiri medicale.

Militarii Brigăzii 34 Mecanizate și ai Batalionului 341 Infanterie continuă să sprijine populația din zonă, participând la acțiunile de deszăpezire a comunicațiilor Constanța – Mihail Kogălniceanu – Nicolae Bălcescu și Topraisar – Movilița.

Tot în cursul zilei de astăzi, un remorcher fluvial aparținând Forțelor Navale Române asigură, la solicitarea primăriei Tulcea, trei transporturi de persoane între localitățile Tulcea și Tudor Vladimirescu.Compartimentul Relatii Publice
al Statului Major General