Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Florin Jipa, 0722.380.145

 


Comunicat nr. 171


Deschiderea cursului pentru jurnaliștii care transmit din zone de conflict


La sediul Ministerului Apărării va avea loc luni, 23 iunie, ora 9.00, deschiderea celei de-a cincea ediții a „Cursului pentru jurnaliștii care transmit din zone de conflict”.

Cursul, care va avea un modul teoretic de o zi ce se va desfășura în București și unul practic, în perioada 24 - 27 iunie, la batalionul de vânători de munte din Curtea de Argeș, are ca scop familiarizarea jurnaliștilor cu condițiile dintr-un teatru de operații.

La festivitatea de deschidere au fost invitate să participe personalități din conducerea Ministerului Apărării.

* * *

Cursul, organizat de Direcția Informare și Relații Publice cu sprijinul Statului Major General, abordează teme referitoare la factorii de risc din zonele în care se desfășoară operații militare, dar și participarea la activități practice privind introducerea jurnaliștilor civili în teatrele de operații, redactarea și transmiterea materialelor de presă în situații dificile și modul de lucru cu ofițerii de informare și relații publice care încadrează Centrul de informare a presei.

Cursanților li se vor prezenta regulile de lucru cu mass-media în condiții de campanie și de supraviețuire în situații speciale, vor primi informații despre muniții și încărcături explozive, capcane și mine antipersonal. De asemenea, vor fi prezentate măsurile de acordare a primului ajutor și modul de comportare la punctele de control și în situații de captivitate.

La actuala ediție a cursului participă 16 jurnaliști din presa scrisă, radio și TV, un reprezentant al Ministerului Apărării din Republica Moldova și trei instructori americani. În perioada 2004 - 2007, la Cursul pentru jurnaliștii care transmit din zone de conflict au participat 66 de jurnaliști civili, dintre care 23 au fost femei.

Informații suplimentare despre cursurile pentru jurnaliștii care transmit din zone de conflict pot fi obținute de pe site-ul Ministerului Apărării, locația www.mapn.ro/corespondenti
Biroul de Presă al Ministerului Apărării