Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru

 


Comunicat nr. 217


PRECIZARE


Ministerul Apărării respinge categoric afirmațiile, publicate azi într-un cotidian central, potrivit cărora autorul articolului „Informatorii serviciilor Secrete”, ar deține un document elaborat de Direcția Generală de Informații a Apărării care conține date despre metodele de racolare folosite de ofițerii de informații.

Toate informațiile publicate ca fiind extrase dintr-un „document senzațional” sunt, în fapt, cu mici excepții, fragmente preluate din două articole științifice apărute în revista Gândirea Militară Românească, nr 6/2006, editată de Statul Major General.

În conținutul celor două materiale de specialitate, autorii nu fac referire la DGIA, ci uzitează doar concepte cu caracter public, precum „HUMINT”, „Intelligence”, „Walk In” etc.

Ministerul Apărării face precizarea că informațiile publicate în articolul menționat au caracter public și nu clasificat, neputând fi asociate cu activitatea specifică a DGIA și, implicit, a ofițerilor de informații.Biroul de Presă al Ministerului Apărării