Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru

 


Comunicat nr. 218


Militarii continuă misiunile de ajutorare a populației


Efective de militari ale Ministerului Apărării continuă, marți 29 iulie, misiunile de sprijinire a populației sinistrate.

Astfel, militari din Batalionul 634 „Petrodava” din Piatra Neamț participă în Tămășeni și Luțca la misiuni de evacuare persoane și la încărcarea-descărcarea ajutoarelor umanitare destinate persoanelor afectate de inundații la Școala numărul 3 din Roman.

Detașamente de militari din Batalionul 335 Artilerie de la Botoșani participă la efortul autorităților de limitare a efectelor inundațiilor din zonele Rădăuți-Prut și Rediu.

În noaptea de 28 spre 29 iulie, militari din Brigada 15 Mecanizată Iași au transportat, cu tehnica din dotare, peste 100 de saltele în localitatea Răchiteni, iar militari din Brigăzii 4 Logistică Dej au ajutat la evacuarea persoanelor aflate în cartierul Tudor Vladimirescu din orașul Roman.

În conformitate cu dispozițiile conducerii Ministerului Apărării, militarii intervin cu tehnica aferentă, la solicitarea autorităților centrale și locale, pentru limitarea efectelor inundațiilor.Biroul de Presă al Ministerului Apărării