Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: F.P. Carmen Constantin

 


Comunicat nr. 55


DONAȚIE DE RECHIZITE ȘCOLARE PENTRU COPII DIN IRAK


Căpitanul Carol Florea, ofițerul de relații publice al Batalionului 2 Infanterie „Călugăreni”, dislocat la An Nassiryah, Irak, a transmis următoarea corespondență:

Militarii Batalionului 2 Infanterie "Călugăreni" au distribuit joi, 10 februarie – dată care marchează începutul anului islamic – rechizite, bănci școlare, table de scris și două frigidere elevilor din patru licee și școli primare din localitățile Suq ash Shuyukh și Al-Ukaika. Materialele au valoarea de aproximativ 10.000 de dolari SUA și au fost donate de Ministerul italian al Afacerilor Externe.

Directorii instituțiilor de învățămînt și reprezentanți ai populației locale le-au mulțumit militarilor români pentru sprijinul acordat în vederea modernizării bazei didactice a școlilor.

Aceasta a fost prima acțiune de tip CIMIC (cooperare civili-militari) a batalionului în zona sa de responsabilitate, urmând ca militarii români să participe la refacerea instalației de canalizare și la construirea sistemului de epurare a apei în localitățile menționate, proiecte care se vor derula în perioada următoare.
Biroul de Presa al M.Ap.N.