Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. col. Florin Jipa

 


Comunicat nr. 233


Batalionul 341 Infanterie „Rechinii Albi” și-a început misiunea în Irak


Militarii Batalionului 341 Infanterie „Rechinii Albi” din Topraisar au preluat misiunile ,,Lupilor Negri” de la Batalionul 151 Infanterie Iași în cadrul unui ceremonial desfășurat astăzi, 21 august, în tabăra românească “Dracula” din Irak.

La activitate au participat generalul de flotilă aeriană Liviu Burhală, locțiitorul comandantului Comandamentului Operațional Întrunit „Mareșal Alexandru Averescu”, generalul de brigadă Mihai Chiriță, locțiitorul șefului de stat major pentru operațiile coaliției în cadrul Comandamentului Multinațional din statul major al Forței Coaliției, generalul maior Michael Oates, comandantul Diviziei Multinaționale Centru, precum și reprezentanți ai Forței Multinaționale și ai autorităților civile și militare irakiene.

Generalul de flotilă aeriană Liviu Burhală le-a mulțumit militarilor ieșeni pentru efortul depus și pentru modul în care și-au făcut datoria de-a lungul celor șase luni în acest teatru de operații și a urat mult succes „Rechinilor Albi” în îndeplinirea misiunilor viitoare.
* * *
Militarii Batalionul 151 Infanterie au îndeplinit, pe parcursul celor șase luni, misiuni de pază, însoțire și patrulare pentru securizarea căilor de comunicație din provincia Dhi Qar. De asemenea, militarii români au realizat o serie de proiecte umanitare, printre care sisteme de alimentare cu apă și energie electrică în câteva localități din provincia Dhi Qar, construirea și reabilitarea unor căi de comunicație, precum și dezvoltarea unor proiecte de construcție a trei școli și a unui centru medical.


Biroul de Presă al Ministerului Apărării