Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. col. Florin Jipa

 


Comunicat nr. 277


Comemorarea eroului Ioan Grosaru


Batalionul 341 Infanterie, dislocat în baza militară Tallil din Irak, a comemorat împlinirea unui an de la decesul eroului militar român, sublocotenent post –mortem Ioan Grosaru.

Cu această ocazie s-a oficiat, duminică 21 septembrie, un serviciu religios la care au participat comandantul Batalionului 341 Infanterie, locotenent–colonelul dr. Vasile Vreme, dar și militari români care nu erau angrenați în misiuni la ora comemorării.

Ioan Grosaru a căzut la datorie la data de 21 septembrie 2007, când, în urma executării unei misiuni de patrulare, TAB-ul în care se afla a fost avariat și a luat foc din cauza deflagrației unui dispozitiv exploziv improvizat.
xxx
Ioan Grosaru avea 35 de ani. S-a născut pe 24 octombrie 1972 într-o familie din Moldova, fiind al patrulea din cei șapte frați ai săi. S-a înrolat ca militar voluntar și a participat la misiuni în Afganistan (decorat cu medalia „NATO award for non-art. 5 operations”) și în Irak (decorat post mortem, de președintele României, cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler).


Biroul de Presă al Ministerului Apărării