Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 62


Reduceri de personal la nivel central în Ministerul Apărării Naționale


Aproximativ jumătate din personalul aparatului central al Ministerului Apărării Naționale va fi transferat în structuri operative ale armatei, a declarat astăzi ministrul apărării naționale, Teodor Atanasiu, la o întâlnire cu conducerea Trustului de Presă al Armatei.

Ministrul a spus că restructurarea armatei de până acum a vizat îndeosebi eșaloanele din teritoriu, operative, și că în prezent este necesar ca și la vârful structurilor instituției militare să se facă transformări. Obiectivul acestora vizează eficientizarea activității ministerului, prin eliminarea suprapunerilor și paralelismelor de funcțiuni, a excesului de birocrație.

În opinia lui Atanasiu, în subordinea sa directă ar trebui să se afle, în principal, structurile de resurse umane și financiare, cele de control, precum și acelea care au rol de interfață cu societatea. Statului Major General ar urma să-i revină, cu precădere, problemele de instruire și antrenare a trupelor, conducerea acțiunilor operative în țară și în străinătate.

Ministrul apărării naționale a spus că până la finele săptămânii viitoare conducerea M.Ap.N. va discuta proiectul noii legi de organizare a ministerului, acesta urmând ca în luna martie să fie supus aprobării Guvernului și Parlamentului.Biroul de Presa al M.Ap.N.