Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt. cdor. Valentin CICÎRÎC tel: 0749 146 968

 


Comunicat nr. 294


Festivitatea de depunere a jurământului militar la Școala Militară de Maiștri a Forțelor Navale "Amiral Ion Murgescu"


Școala Militară de Maiștri a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” din Constanța organizează sâmbătă, 4 octombrie, ora 10.00, festivitatea de depunere a jurământului militar, de către elevii anului întâi.

Cei 38 de elevi, între care 4 fete, vor rosti jurământul față de patrie în prezența părinților, a comandanților de mari unități și unități, a reprezentanților autorităților locale, instituțiilor similare de invățământ, cadrelor militare în rezervă și retragere.

Jurnaliștii care doresc să participe la acest eveniment sunt așteptați la punctul de control al școlii (Constanța, str. Dezrobirii, nr. 80), începând cu ora 09.45.
Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” a fost înființată prin Înaltul Decret Regal nr. 3110 din anul 1897, semnat de regele Carol I, prin care a fost aprobat „Regulamentul de funcționare al Școlii de Submecanici și Submaeștri de marină”.

Pe parcursul existenței sale, școala a cunoscut mai multe reorganizări,, a purtat denumiri diferite în anumite perioade de timp, dar, ca organizație furnizoare de educație, obiectivul fundamental a fost întotdeauna acela de a forma și pregăti continuu maiștri militari, șefi de specialități capabili să-și îndeplinească atribuțiile la bordul navelor militare ale Forțelor Navale.
Biroul de Presă al Ministerului Apărării