Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Renato Nadolu, tel. 021/3137246

 


Comunicat nr. 338


Șeful Statului Major al Forțelor Terestre din Armata Germaniei în vizită în România


La invitația generalului-locotenent dr. Teodor Frunzeti, șeful Statului Major al Forțelor Terestre (SMFT), generalul-locotenent Hans-Otto Budde, omologul său din Germania, a întreprins, în perioada 3 – 5 noiembrie, o vizită oficială în România.

În cadrul convorbirilor purtate la sediul SMFT, cei doi oficiali au abordat subiecte referitoare la extinderea, diversificarea și consolidarea relațiilor de cooperare militară dintre Forțele Terestre române și Forțele Terestre germane, precum și la participarea la misiuni în teatrele de operații.

Generalul Frunzeti a menționat că relațiile bilaterale sunt excelente și a evidențiat importanța instruirii în comun și a cooperării în pregătirea forțelor. Acesta i-a împărtășit omologului său german din experiența acumulată de Forțele Terestre române pe timpul participării la misiuni în teatrele de operații din Afganistan, Irak și Balcanii de Vest. „Schimbul de ofițeri și subofițeri este benefic pentru ambele armate; nivelul de cooperare între cele două categorii de forțe este, de la an la an mai bun, mai dinamic și cuprinde mai multe activități practice în domeniul instruirii tactice”, a apreciat șeful român al SMFT.

La rândul său, generalul Hans-Otto Budde a declarat: „Militarii români și cei germani sunt împreună în misiune în teatrul de operații din Afganistan. Bugetul reprezintă o problemă pentru toate statele membre NATO si UE. Este foarte important pentru apărarea națională să menții nivelul tactic al pregătirii militarilor și, în același timp, este foarte greu să instruiești militarii profesioniști pentru tot spectrul de misiuni fără a avea o echipare corespunzatoare”.

Oaspetele german a fost primit de șeful Statului Major General, amiral dr. Gheorghe Marin.

Pe parcursul vizitei, generalul Hans-Otto Budde a asistat la un exercițiu al vânătorilor de munte din compunerea Brigăzii 2 Vânători de Munte. La Academia Forțelor Terestre din Sibiu, generalul Budde a susținut în fața studenților o prelegere cu tema: „Protecție, conducere, recunoaștere și efect – Capacități importante pentru succesul în operațiunile militare”.Biroul de Presă al Ministerului Apărării