Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. Viorica Sabie

 


Comunicat nr. 342


A XIV-a Sesiune anuală de medicină și psihologie aeronautică


Institutul Național de Medicină Aeronautică și Spațială al Ministerului Apărării (INMAS) a găzduit vineri, 7 noiembrie, lucrările celei de-a XIV-a Sesiuni anuale de medicină și psihologie aeronautică.

La eveniment au fost prezentate cele mai noi rezultate ale cercetărilor din domeniile medicină aeronautică, fiziologie și psihologie aeronautică, precum și din domeniile clinice: ORL, oftalmologie, medicină internă, neorologie și laborator clinic.
Cu acest prilej, au fost inaugurate compartimentele „Chirurgie de o zi” și „Ronhopatie” ale INMAS, care reprezintă o premieră în lumea medicală militară și, totodată, „o premieră în sistemul medical de stat”, așa cum a declarat, în cadrul evenimentului, generalul de brigadă dr. Marian Macri, comandantul INMAS.

Totodată, a fost lansată lucrarea de specialitate „Osteoporoza la personalul aeronautic”, avându-i ca autori pe dr. Marius Boar, conf. univ. dr. Maria Macri și pe dr. Dragoș Popescu.

La evenimente au participat secretarul de stat Georgeta Ionescu, șeful Departamentului pentru Relația cu Parlamentul și Informare Publică, secretarul general al Ministerului Apărării, Georgeta Gavrilă, împreună cu invitați din structurile cu responsabilități în domeniul militar medical.Biroul de Presă al Ministerului Apărării