Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Constantin MOISA / tel. 0724.222.347

 


Comunicat nr. 377


Reuniunea ordinară a Comitetului interministerial


Centrul de Coordonare și Monitorizare a Implementării Acordului de Acces (CCMIA), din cadrul Departamentului pentru Politica de Apărare și Planificare, a organizat în data de 10 decembrie 2008, la Palatul Cercului Militar Național, Reuniunea ordinară a Comitetului interministerial, constituit în baza HG 565/2007 completată cu HG 456/2008 pentru implementarea Legii nr. 268 din 29 iunie 2006 privind „Acordul dintre România și Statele Unite ale Americii privind activitățile forțelor Statelor Unite staționate pe teritoriul României”.

Reuniunea a fost condusă de președintele Comitetului interministerial, Corneliu Dobrițoiu, secretar de stat și șef al Departamentului pentru Politica de Apărare și Planificare din cadrul Ministerului Apărării.

La eveniment au participat secretari de stat și reprezentanți ai ministerelor și instituțiilor publice din arcul guvernamental cu atribuții în implementarea prevederilor „Acordului dintre România și Statele Unite ale Americii privind activitățile forțelor Statelor Unite staționate pe teritoriul României”.

Pe parcursul reuniunii, oficialii ministerelor și instituțiilor participante au prezentat stadiul privind punerea în aplicare, de către fiecare minister pe domeniul său de responsabilitate, a obligațiilor ce decurg din Acordul de Acces și aranjamentele de implementare ale acestuia, precum și soluții de rezolvare a unor disfuncționalități apărute în procesul de implementare a Acordului de Acces.Biroul de Presă al Ministerului Apărării