Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru / Purtătorul de cuvânt al MAp

 


Comunicat nr. 1


Militar rănit în Afganistan


Un militar din Batalionul 30 Vânători de Munte ,,Dragoslavele” a fost rănit astăzi, 3 ianuarie, în jurul orei 16.00, ora României, în Afganistan.

Soldatul voluntar Nicolae Paraschiva executa o misiune de intervenție rapidă într-o patrulă mixtă, împreună cu o echipă genistică americană (EOD) pe autostrada A1, la aproximativ 50 de kilometri de baza Lagman, Qalat.

Autovehiculul ușor blindat de tip Humvee (HMMWV), în care se afla, a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat, militarii fiind atacați concomitent cu focuri de armament ușor de infanterie și lovituri de aruncător de grenade antitanc.

Militarul rănit a fost evacuat de urgență pe calea aerului la spitalul din Kandahar, unde beneficiază de asistență medicală specializată.

Conform procedurilor standard de operare în astfel de situații, zona a fost imediat securizată.

Împrejurările producerii evenimentului sunt cercetate de o comisie a Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”, condusă de șeful de stat major al unității.

Conducerea Ministerului Apărării Naționale monitorizează evoluția stării de sănătate a militarului rănit și ține legătura permanent cu familia acestuia.Biroul de Presă al Ministerului Apărării Naționale