Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Carmen Constantin

 


Comunicat nr. 95


Scorpionii Roșii au fost vizitați de comandantul Diviziei Multinaționale de Sud din Irak


Militarii Batalionului 26 Infanterie "Neagoe Basarab", dislocați în provincia Dhi Qar din sudul Irakului, au primit vizita comandantului Diviziei Multinaționale de Sud, generalul maior american Michael OATES.

Comandantul batalionului, locotenent-colonelul dr. Gabriel TOMA, i-a prezentat oaspetelui american aspecte din istoricul unității de la Craiova, experiența acumulată de-a lungul timpului și capabilitățile Batalionului 26 Infanterie de a-și îndeplini misiunea în cadrul operațiunii "IRAQI SUNSET".

Un punct distinct în cadrul programului a fost vizitarea bisericii din lemn, construită de infanteriștii din Batalionul 26 în anul 2004, în tabăra militară "WHITE HORSE", apoi mutată succesiv în tabăra MITTICA și DRACULA, biserică ce a vegheat asupra a peste 5000 de militari români care au acționat în această zonă, în cei șase ani de prezență militară românească în Irak.

"Sunt convins că este foarte greu pentru voi să fiți departe de familii, dar cauzele participării noastre la misiunea din Irak sunt nobile. V-ați făcut pe deplin datoria în toată această perioadă. Mulțumesc Scorpionilor Roșii pentru modul exemplar în care vă îndepliniți misiunile, pentru că sunteți alături de populația Irakului și pentru sprijinul acordat. România are toate motivele să se mândrească cu voi", a declarat generalul OATES în timpul discuțiilor cu militarii români din Camp DRACULA.

Deoarece instruirea armatei irakiene este misiunea principală a militarilor români, comandantul Batalionului 26 Infanterie și generalul american s-au deplasat și în baza militară "MITTICA", acolo unde infanteriștii olteni instruiesc militari din forțele speciale irakiene. Celor doi oficiali le-au fost prezentate procedeele de instruire, modul în care sunt organizate temele și ședințele teoretice și practice, precum și modul de relaționare cu militarii irakieni


Biroul de Presă al Ministerului Apărării Naționale