Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Daniel Anghel

 


Comunicat nr. 82


Ministrul Atanasiu a cerut o evidență mai judicioasă a resurselor armatei


Desfășurarea procesului de instrucție, nivelul de îndeplinire a planului cu principalele activități, precum și încadrarea cu personal au fost dezbătute astăzi, la Cluj-Napoca, în prezența ministrului apărării naționale, Teodor Atanasiu, în cadrul ședinței de analiză a stării structurilor Corpului 4 Armată Teritorial “Mareșal Constantin Prezan”.

S-a discutat, de asemenea, despre valorificarea excedentelor de tehnică și materiale, care necesită spații de depozitare, personal și fonduri suplimentare, reliefându-se necesitatea elaborării unor documente care să reglementeze aceste aspecte.

“Toate activitățile organizate și desfășurate de structurile militare trebuie să fie evaluate în conformitate cu standardele Alianței Nord-Atlantice”, a menționat șeful Statului Major General, general dr. Eugen Bădălan.

În contextul elaborării Legii privind eliminarea stagiului militar obligatoriu, ministrul Atanasiu a solicitat de la unitățile din teritoriu propuneri de îmbunătățire a motivării tinerilor pentru a urma carierea militară. Atanasiu a cerut să fie identificate modalități adecvate de atragere în armată a tinerilor care răspund cerințelor profesiei de militar.

Referindu-se la procedurile de gestionare a alocațiilor bugetare și a patrimoniului armatei, Atanasiu a dispus realizarea unui sistem integrat de contabilitate, cu terminale la toți ordonatorii de credite, acest sistem asigurând o mai judicioasă evidență a fondurilor. Ministrul apărării a insistat ca toate drepturile cuvenite personalului să fie achitate în totalitate, cât mai repede posibil.

La ședința de analiză au fost prezenți, de asemenea, șeful șeful Statului Major al Forțelor Terestre, general-locotenent dr. Sorin Ioan, inspectorul-șef pentru Forțele Terestre, general-locotenent Vasile Apostol, comandantul Corpului 4 Armată Teritorial, general-maior Ioan Ciupei, personalul comandamentului și reprezentanți ai structurilor din subordine.
În spiritul tradițiilor românești, ministrul Atanasiu a oferit mărțișoare doamnelor și domnișoarelor prezente în sală.Biroul de Presa al M.Ap.N.